Biografie

Johan Hofmann gaf concerten in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten. Met Judith van Wanroij en Bert Honig vormt hij de spil van het ensemble “Le Nouveau Concert” dat met talrijke gastspelers onder andere te gast was bij de Vlaamse Opera, het Netwerk Oude Muziek, het Grachtenfestival Amsterdam en het Peter de Grote Festival. Als solist was hij onder meer te horen tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht. Zijn eerste solo-CD verscheen in april 2009 en werd in de pers lovend besproken. De bevindingen van zijn onderzoek naar het transpositie clavecimbel van Ruckers stelt hij sinds 2012 middels lecture-recitals in binnen- en buitenland voor.

 

Johan Hofmann is een zeer gezocht pedagoog.

Aan het Conservatorium van Amsterdam www.conservatoriumvanamsterdam.nl doceert hij clavecimbel en basso-continuo als bijvak, kamermuziek, improvisatie en de cursus “Harmonie in de Uitvoeringspraktijk”. Aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen is hij verbonden als docent clavecimbel en basso-continuo als hoofdvak, historische uitvoeringspraktijk en kamermuziek. 

Hij vervulde gastdocentschappen aan de conservatoria van Arnhem, Den Haag, Enschede, Tilburg en Zwolle. Ook geeft hij masterclasses, ondermeer in Italië (Castelfranco en Udine), Litouwen (Vilnius) en Duitsland (Beieren).