Gôuts Réunis

Bert Honig en Johan Hofmann presenteren een programma rond componisten die zich door elkaar en elkaars muzikale erfgoed lieten inspireren.

 

Zo vertaalt de door en door Franse F. Couperin zijn bewondering voor A. Corelli op muzikale wijze, terwijl G.Ph. Telemann met gebruikmaking van een eerder Italiaans palet Franse elementen in zijn werk strooit. J.S. Bach maakt van een sonate een Italiaans concerto. Op deze wijze complimenteren zij elkaar, en zetten ze hun eigen stijl in perspectief.

 

François Couperin (1668-1733)

 

Troisième Prélude (uit: l'art de toucher le clavecin) 

Neuvième Concert intitulé Ritratto dell'amore (uit: les goûts réunis)

-Le Charme

-L'enjouement

-Les Grâces, Courante françoise

-Le je-ne-scay-quoy 

-La Vivacité

-La Noble Fierté, Sarabande

-La Douceur

-L'et Caetera ou Menuets

 

Les Amusemens (uit: deuxième livre de pièces de clavecin)

Prélude (Jacques Martin Hotteterre (1674-1763) (uit: l'art de préluder)

Le Rossignol et son double (uit: troisième livre de pièces de clavecin)

La Julliet (idem)

 

PAUZE

 

Georg Philipp Telemann (1683-1767)

 

Methodische Sonate in D-groot

-Andante

-Presto

-Con Tenerezza

-Allegro

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

 

Sonata in F-groot, naar BWV 529

-Allegro

-Largo

-Allegro

 

 

 

Bert Honig studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Marijke Miessen, Walter van Hauwe en Kees Boeke. Sinds 1986 maakt hij deel uit van het Brisk Recorder Quartet Amsterdam. Met Brisk volgde hij interpretatielessen bij Frans Brüggen en gaf hij talloze concerten in Nederland, vele Europese landen, Canada en de Verenigde Staten, en maakte hij diverse cd's. Hij werkte mee aan concerten en opnamen van de Amsterdamse Bachsolisten met de dirigenten Richard Egarr en Roy Goodman. Bovendien maakt hij deel uit van Occhio di Falcone met sopraan Judith van Wanroij, gambiste Susanne Braumann en klavecinist Johan Hofmann. Bert Honig gaf workshops en masterclasses in Nederland, Duitsland, Engeland, Portugal, Tsjechië, Canada en Taiwan en gastlessen aan de conservatoria van Enschede en Utrecht.